הסכם ממון

 

עו"ד ונוטריון אירנה פיין
К НОТАРИУСУ-АДВОКАТУ ИРЕНЕ ФАЙН
051-55-33-400
רוסית - РУССКИЙ, אוקראינית - УКРАЇНСЬКА МОВА, אנגלית - ENGLISH , ספרדית - ESPAÑOL , רומנית - LIMBA ROMÂNĂ ,צרפתית – FRANÇAIS

הסכם ממון – זוגות רבים מתלבטים לפני שהם נישאים האם לחתום על הסכם ממון טרום נישואין. ישנה איזשהי הילה של “זה מזל רע” או שאיכשהו החתימה על הסכם ממון עלולה להפוך להיות בעיה בנישואים ומערכת היחסים בין בני הזוג – ולמה לחפש צרות אם הכל טוב? המציאות היא כי זוגות רבים נפרדים ומתגרשים בסופו של דבר, בינם זוגות רבים אשר לא חשבו מראש על האפשרות, או שחשבו על האפשרות ופסלו אותה – לחתום על הסכם ממון לפני שנישאו.

הסכם ממון

נחתם ע”י נוטריון עו”ד

צרו איתנו קשר להצעת מחיר

הייעוץ ללא תשלום

שירותי נוטריון הסכם ממון

 

פרידה היא תהליך כואב וקשה שיש לו משקל רגשי לצד משקל פיננסי. כניסה למערכת נישואין אינה רק הצהרת אהבה אלא למעשה היא חתימה על החלטה ללכת לדרך עסקית משותפת, להקים יחידה כלכלית אחת שתפעל ביחד למשך תקופה ארוכה מאד, אולי אפילו למשך כל החיים. כאשר שני אנשי עסקים חושבים להקים שותפות עסקית, לא יעלה בדעתם להכנס לשותפות כזו ללא חתימה מסודרת מראש על חוזה אשר בו הם דנו ושקלו איך יתנהל העסק, מה יקרה במקרה שבו אחד השותפים מעוניין לפרוש או כיצד יחולקו הנכסים בינם במקרה שיחליטו לפרק את השותפות. נישואין, מעבר למערכת היחסים, היא שותפות עסקית לכל דבר ועניין ולכל אין סיבה שגם במקרה הזה לא ייחתם חוזה שבו בני הזוג דנו והחליטו מראש כיצד יתנהלו ומה יקרה במקרה בו יחליטו להתגרש.

מתי להסכם ממון טרום נישואין יש משקל רב במיוחד?

המדינה הכירה במצבים בהם זוגות נמנעים או לא מודעים לצורך בחתימה על הסכם ממון טרום נישואין ולכן קבעה חוקים ונהלים שבאים לסדר את העניינים הכספיים בין בני זוג במקרה של פרידה, במידה והם לא חתמו על הסכם ממון אחר. כאשר בני הזוג חותמים על הסכם ממון בינם, חוקי ברירת המחדל של המדינה לוקחים צעד אחורה ונותנים לכללים שנקבעו בהסכם הממון להיות אלו שקובעים את ההתנהלות הכספית.

חוקי המדינה קובעים כי כל נכס שהיה שייך רק לאחד מבני הזוג לפני הנישואים – ימשיך להיות שייך לאותו בן זוג בלבד גם לאחר הפרידה. כל נכס שנרכש על ידי בני הזוג במהלך הנישואים, גם אם הוא רשום על שם אחד מבני הזוג בלבד, יהיה שייך לשניהם ויחולק בניהם שווה בשווה לאחר הפרידה. ישנם סייגים לחוקי האצבע הללו – ירושות ומתנות לדוגמה. ישנם גם שטחים אפורים שאינם מוגדרים היטב בחוק: למשל מקרה בו לאחד מבני הזוג הייתה דירה לבדו לפני הנישואים אולם במהלך הנישואים שני בני הזוג חלקו מגורים בדירה הזו.

כאשר קיים פער כלכלי בין שני בני הזוג, או כאשר מדובר בפרק ב’ וקיום ילדים קודמים לאחד מבני הזוג שגם להם זכויות פיננסיות על הנכסים, או כאשר בני הזוג הם בעלי לאומים שונים – במקרים אלו חשוב במיוחד לחתום על הסכם ממון טרום נישואין. גם במקרים בהם מדובר בנישואים ראשונים של בני הזוג, ללא ילדים מקשרים קודמים או רכוש שיש לאחד מבני הזוג לפני הנישואין, יש יתרונות בחתימה על הסכם ממון טרום נישואין. ראשית, ניתן לקבוע במסגרת ההסכם מערכת יחסים פיננסית במהלך הנישואים. נקודה חשובה מאד נוספת שאותה חשוב לקבע במסגרת הסכם ממון טרום נישואין היא נושא הזמנים. גם אם הנישואים הם התאריך הקובע לעניין תחילת הקשר הפיננסי בין בני הזוג, יש לקבוע בצורה ברורה מהי נקודת הסיום של מערכת היחסים. בגלל המצב בארץ בו קיימות שתי רשויות משפטיות המטפלות בנושא הגירושין – בתי הדין הדתיים (הרבנות) ובית הדין לענייני משפחה – לעתים קרובות התאריך הקובע לעניין הפרידה הוא תאריך מתן הגט, תאריך שיכול להיגרר ברבנות עקב דרישה לניסיונות להשכין שלום בית, שיפוט מוטה או בירוקרטיה. קביעה בהסכם ממון טרום נישואין יכולה לפשט תהליכים ולמנוע מצבי ריב בזמן הפרידה כאשר יש ניסיונות להשתלט על רכוש משותף לאחר הפרידה אבל לפני ה”מועד הקובע” על פי החוק.

למה כדאי לערוך הסכמי ממון טרום נישואין בנוטריון ברחובות?

ישנן מספר סיבות בגללן כדאי מאד לחתום על הסכם ממון ברחובות  דווקא אצל נוטריון. ראשית, מדובר בעורך דין. נוטריונים המתמחים בהסכמי ממון יכולים לייעץ לבני הזוג ולעזור להם בעריכת הסכם ממון בדרך שתקשה על ערעור עליו לאחר פרידה. מלבד ניסוח נכון מבחינה משפטית, ישנם היבטים מסוימים שעורכי דין ונוטריונים המתמחים בעריכת הסכמי ממון טרום נישואין מודעים אליהם, אולם מרבית האוכלוסייה מודעת אליהם פחות. דוגמה אחת שכבר ניתנה היא קביעת מועד הפרידה. דוגמה שנייה היא קביעת בית המשפט שבו תתנהל הפרידה במקרה ובו בני הזוג מגיעים ממדינות שונות וקיים חשש כי לאחר הפרידה כל אחד מבני הזוג יחזור למדינה ממנה הגיע. במקרה כזה, יש לקבוע במסגרת הסכם הממון טרום הנישואין באיזה מבתי המשפט הפרידה תתנהל.

מעבר לידע המשפטי שהנוטריון מביא איתו לשולחן, לעריכת הסכם ממון טרום נישואין עלולים להתלוות מתחים. לעתים, מדובר בפעם הראשונה ששני בני הזוג נדרשים לשבת וללבן סוגיות לא נעימות ולהחליט החלטה משותפת לגביהן. מערכות יחסים, בניגוד לשותפויות עסקיות “נקיות”, מלוות גם ברגש. נוטריון יכול לעזור לבני הזוג להגיע להחלטות נבונות ולמצוא פתרונות יצירתיים בדרך שלא תקפח את אף אחד משני הצדדים. ישנם הסכמי ממון נוספים שניתן לחתום עליהם בין בני זוג – הסכמי ממון לאחר נישואין או בין בני זוג שאינם מתכוונים להינשא.

הסכמי ממון אלו דורשים אישור מבית המשפט לענייני משפחה. לכאורה, בני הזוג יכולים לנסח הסכם ממון בעצמם ורק לאשר אותו בבית המשפט. בדרך זו לא רק שלא יזכו לייעוץ המשפטי אלא גם יבצעו את כל התהליך באווירה קרה וחפוזה בבית המשפט, אווירה שאינה תורמת לפן הרגשי של חתימה על הסכמים מסוג זה. חתימה על הסכם ממון טרום נישואין אצל נוטריון יכולה להיערך במשרדו או בבית בני הזוג באווירה נעימה ורגועה – והיא בעלת תוקף חוקי חזק, דומה לזה של בית המשפט.

גם בני זוג שנדרשים לקבל את אישור בית המשפט (ידועים בציבור, כאלו שכבר נישאו) – טוב יעשו אם יערכו את ההסכם אצל נוטריון ורק ילכו לקבל את אישור בית המשפט על ההסכם המוגמר.

למה יש תוקף חוקי – ולמה לא?

הסכם ממון ברחובות כשמו הוא – הסכם ממון. ההסכם מדבר על חלוקה פיננסית, על כספים על נכסים. ניתן לערוך הסכמים רחבים יותר ולהגיע להסכמות מראש גם בענייני ילדים משותפים עתידיים, כאלו שעדיין לא נולדו, או הצהרות רגש ומחויבות אולם לכל הדברים הללו אין תוקף משפטי אמיתי והם אפילו עלולים לערער על התוקף המשפטי של הסכם הממון. אם בני הזוג רוצים לחתום על הסכם הבנות הדדיות לגבי ילדים עתידים, לדוגמה, עדיף שיעשו זאת בהסכם נפרד ויוודאו כי קיים תוקף משפטי להסכם על ידי קבלת אישור מבית המשפט לענייני משפחה.

ישנם סעיפים שניתן להכניס להסכם ממון טרום נישואים, אולם כדאי לשקול היטב מראש האם ברצון בני הזוג להכניסם כגון עונשים כספיים בגין בגידה וכדומה. לרב, סעיפים כאלו אינם תורמים לפרידה רגועה נטולת ריבים, וזה הלוא אחת המטרות העיקריות של חתימה על הסכם ממון טרום נישואים.

מטרתו של הסכם הממון

המטרה העיקרית של הסכם ממון לפני הנישואין היא לחסוך לצדדים מלחמות בבתי המשפט או בבית הדין הרבני, במקרה של פרידה. באמצעות הסכם הממון, בני הזוג מבטיחים לעצמם את החלוקה ההוגנת של ממונם. כמובן, מטרת הסכם הממון היא גם להגן על בן הזוג או בת הזוג שיש לו או לה יותר ממון מאשר לצד השני. הסכם הממון מבטיח שבמקרה של פרידה, הצד העשיר יותר יישאר עם הונו, כפי שמוסכם ומפורט בהסכם הממון, ולא יתחלק בצורה שווה עם הצד הפחות עשיר, במקרה של פרידה.

האם ההסכם נותן מענה לכל מצב אפשרי בעתיד?

טעות רווחת אצל זוגות בבואם לערוך הסכם ממון, כאשר הם רואים בהסכם הממון ערובה לחיי נישואין מוצלחים. טעות נוספת היא, כאשר הם לא מתייחסים בהסכם הממון למצבים שונים שעשויים להתפתח לאחר הנישואין. הטעות מתבטאת בעיקר בנוסחה אותה הם מציינים כעיקרו של הסכם בנוסח זה או בדומה לו: “רכושו של הגבר יהיה בבעלותו ובחזקתו הבלעדית של הגבר ואילו רכושה של האישה יהיה בבעלותה ובחזקתה הבלעדית”.
על בני הזוג לשאול את עצמם מספר שאלות ובעיקר: מה היא המטרה לשמה הם עורכים את הסכם הממון, ואילו סיטואציות עלולות להתפתח באם הם ייפרדו או יעברו תהליך גירושין ? יש לזכור שהסכם הממון נועד בין היתר לצפות ולמנוע תרחיש של ניצול לא הוגן של בן זוג כלפי רעהו.

טעות רווחת נוספת היא שבני הזוג לא שוקלים בכובד ראש פתרון הוגן לכל מצב אפשרי. פתרון הוגן ניתן למצוא במענה לשאלות כגון:
מה יהיה המצב באם וכאשר בני הזוג יצברו רכוש במהלך שנות הנישואין? כיצד יחולק רכוש זה? בחזקת מי יהיו הילדים, באם וכאשר יהיו? האם האב והאם יישאו בכל הוצאות גידולם של הילדים, והאם גם בהוצאות החריגות ובחלקים שווים? שגיאה תהיה לציין בהסכם: “אם צד אחד יבקש להתגרש, הצד הנשוי ישתף פעולה”. הרי ברגע של משבר, הטחת האשמות ושבירת כלים – לא ברור כיצד בני הזוג ייפתחו את ההסכם ויפעלו עפ”י המשפט היפה בדבר שיתוף פעולה.

אנו מספקים אישורים להסכמי ממון בין בני זוג וגם עורכים הסכמים כאלו. אנו ערוכים לספק שירותים אלו בזריזות, תוך קביעת מועד לפגישה במשרדנו או במקום אחר הנוח לכם, עם נוטריון.

הסכם ממון – כי חלוקת רכוש היא לפני הכל

אפילו זוגות שאוהבים עד מאוד יכולים להתווכח ולריב כשזה מגיע לעניינים כלכליים. השוני בדעות והריבים, ברוב המקרים, מתעצמים בקרב זוגות ידועים בציבור ובקרב זוגות שנמצאים בהליך גירושין שמגיע הזמן להסדיר חלוקת רכוש ביניהם. בעזרת הסכם ממון הזוגות יכולים לקבוע את חלוקת הרכוש מראש.

ידועים בציבור יכולים להרוויח מהסכם ממון יותר מכל זוג אחר. אומנם הדברים שהם זכאים להם זהים לאלו של זוג נשוי, אך העובדה שהם לא נשואים יכולה ליצור בעיות ביורוקרטיות ולכן הסכם ממון יעזור להם להגן על הזכויות הכלכליות שלהם.

ידועים בציבור יכולים להשתמש בהסכם ממון כדי לקבוע בו חלוקת רכוש שווה במקרה של פרידה, כזו הנהוגה בקרב זוגות נשואים זכאים לה אם לא הכינו הסכם ממון, אך היתרון הבולט ביותר בהסכם הוא בכך שהם גם יכולים לקבוע תנאים שונים לחלוקת הרכוש.
למעשה, הסכם ממון מאפשר לזוגות נשואים או ידועים בציבור להחליט מה מהרכוש שלהם שייך לכל אחד ובעת פרידה יישאר בידי הבעלים שלו ומה מהרכוש הוא משותף ובפרידה יתחלק ביניהם באופן שווה.

גם זוגות שעומדים להתחתן יכולים להסדיר חלוקת רכוש בעזרת הסכם ממון, ואיתו הליך גירושין יהיה קצר יותר, כיוון שיש נושא אחד פחות שהם צריכים להתעסק איתו. רצוי שזוגות נשואים לא ימתינו עד הליך גירושין כדי להסדיר את נושא הרכוש, כיוון שיותר קל להסדיר אותו כשמכבדים זה את זה ומאוהבים, בעוד שבגירושין בני הזוג יכולים להתקשות מאוד להגיע לפשרה בגלל טינה, שנאה, חוסר כבוד וכו’. במקרה כזה, ההליך יכול להימשך זמן רב מדי, והכל בגלל כסף.

הסדרת חלוקת רכוש לפני גירושין או פרידה עוזרת גם לוודא שהילדים שישנם או שיהיו יקבלו כל מה שהם צריכים אם ההורים שלהם יחליטו לסיים את הקשר. בהסכם אפשר לקבוע שהצד שיקבל את הילדים יקבל סכום מסוים שיעזור לו לכלכל אותם כראוי. כמובן שיש לסעיף מהסוג הזה מגבלות ותנאים, וכך גם לכל סעיף אחר.
מי שירוויחו הכי הרבה מהסכם ממון הם ידועים בציבור או בני זוג לפני חתונה שאחד מהם משתכר יותר בהרבה מהשני או שיש לו משאבים רבים. כך אותו צד יכול להבטיח שלא יילקח לו חלק מהרכוש שהוא צבר במהלך חיי הרווקות בעת פרידה או גירושין.
כל מה שחשוב לדעת על הסכם ממון

הסכם ממון – מה משמעות המסמך?

הסכם ממון הוא הסכם משפטי וכלכלי שמאפשר לבני זוג להסדיר את חלוקת הרכוש שתהיה אם וכאשר הם יחליטו להיפרד. בעת גירושין חייבים בני זוג לחלק ביניהם את הרכוש. ניתן להסדיר חלוקת רכוש בתוך הסכם גירושין אך הסכם ממון הוא פתרון טוב בהרבה שחסך את הזמן שיתבזבז על הסדרת הנושא הכלכלי בזמן הגירושין. אגב, במידה ולא הוכן הסכם גירושין, ברירת המחדל בגירושין היא חלוקה שווה של הרכוש בין בני הזוג, מלבד מקרים מעטים חריגים.

מה היתרונות של הסכם ממון?

כאמור, בעת גירושין בני הזוג צריכים להסדיר בתוך הסכם גירושין את חלוקת הרכוש שלהם, כאשר ברירת המחדל היא חלוקה שווה (לפי חוק יחסי ממון שחל על זוגות נשואים שרוצים להתגרש). היתרון הבולט של הסכם ממון הוא היכולת של בני הזוג לקבוע איזו חלוקה שהם רוצים. באופן עקרוני, בתוך ההסכם קובעים איזה רכוש שייך לכל אחד בנפרד, ויישאר בידי כל אחד בעת הפרידה, ואיזה רכוש הוא משותף, ויתחלק בשווה. נהוג לקבוע כי רכוש שנצבר במהלך חיי הרווקות ועד ליום החתונה הוא אישי וכל מה שנצבר לאחר מכן הוא משותף.
יתרון נוסף של ההסכם הוא בכך שבמקום לריב בזמן גירושין וכאשר מכינים הסכם גירושין תוך ניסיון להגיע לחלוקת רכוש שונה מהחלוקה השווה שמצוינת בחוק, מסדירים הכל תוך זמן קצר לפני החתונה, שזהו הזמן הטוב והנכון ביותר להסדיר את הנושא, שכן אז בני הזוג מאוהבים ומוכנים לבוא האחד לקראת השני.

איך מכינים הסכם ממון?

יש ללכת אל עורך דין המתמחה ומנוסה בהכנת הסכמי ממון כדי לוודא שהכל מוכן לפי חוק ושבעת הצורך ההסכם יקבל תוקף בבית משפט. חשוב לשים לב שאין כל מיני פרצות שעלולות להביא לביטולו או לערעורים מבני הזוג.

למי הסכם ממון מתאים?

קודם כל, זוגות שעומדים להתחתן. אומנם הם מכינים הסכם גירושין כאשר הם מתגרשים והם יכולים להסדיר את הנושא אז, אך הנושא הכלכלי עלול להוות עיכוב רציני לקראת סיום ההליך. בנוסף לזוגות המאורסים, שאגב, יכולים להכין את ההסכם גם לאחר שנישאו, גם זוגות ידועים בציבור יכולים להכין את ההסכם..
נקודה מאוד חשוב שיש לזכור היא שבניגוד למה שחושבים, לא חייבים להיות עשירים מאוד כדי להכין הסכם ממון. אומנם ההסכם עוזר בעיקר לבעל ממון לשמור על הרכוש האישי שלו מבן הזוג דל האמצעים לעת פרידה, אך למעשה ההסכם עוזר לכל זוג, לא משנה מה ההבדלי ההכנסות והרכוש ביניהם. ההסכם עוזר להסדיר באופן ברור ומהיר את אחד הנושאים הלוהטים ביותר בקרב בני זוג שנפרדים, לא משנה מה מעמדם הכלכלי
ניתן לקבל אצלנו בהסכם ממון ברחובות שיחת ייעוץ במספר 051-55-33-400

הסכמים בין בני זוג

ישנם מספר סוגי הסכמים שונים הנערכים בין בני זוג, כאשר כל אחד מן ההסכמים הינו לתקופה שונה כדלקמן:

הסכם טרום נישואין:

זהו הסכם בעל תוקף משפטי, אשר נערך בין בני הזוג לפני הנישואין והוא מסדיר את כל הענייניים אשר עשויים להיות לגביהם מחלוקת במידה ומערכת היחסים לא תצלח כגון: חלוקת רכוש, הטלת סנקציות על סירוב ליתן גט, תשלום דמי מזונות (לא מזונות קטינים), וכדומה.
הסכם זה יש לאשר אצל נוטריון או רשם נישואין או בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

הסכם ממון:

הסכם זה נעשה באופן פרטני עבור כל זוג על פי הנתונים שלו. ההסכם הינו עתידי ומתאר את אשר יקרה במקרה של פירוד בני הזוג.
הסכם זה יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

הסכם שלום בית:

הסכם זה נעשה כאשר היחסים בין הצדדים התדרדרו אך אחד מבני הזוג חושב כי ניתן עדיין להציל את מערכת היחסים שאז נעשה ניסיון לשלום בית.
על ההסכם לכלול בתוכו את הנושאים עליהם זקוק הזוג “לעבוד” כגון: ניהול הבית, ניהול ענייני הכספים, חלוקת מטלות הבית וכדומה.
הסכם זה יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.
במידה וצד אחד חושב שהצד השני הסכים לערוך הסכם שלום בית ללא כוונה ממשית לפעול על פיו, אזי אותו צד יכול לפנות לבית המשפט/בית דין רבני ולבקש לבטל את ההסכם.

הסכם גירושין:

זהו הסכם הנעשה בקרוב או בסיום מערכת הנישואין.
הסכם זה דן בכל הקשור לדמי המזונות ומשמורת הילדים, הסדרי ראייה, חלוקת רכוש הצדדים וכדומה.
גם הסכם זה יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.
הסכם לחיים משותפים:
זהו הסכם אשר נערך כאשר לבני הזוג אין כל כוונה להינשא אחד לשני. מדובר למעשה בנושא ידועים בציבור, אשר עורכים הסכם על מנת להגן כל אחד על רכושו שלו.
הסכם זה מסדיר את אופן החיים של בני הזוג וכן את כל נושא המזונות וחלוקת הרכוש במידה והיחסים מגיעים לסיומם

למה חובה שיהיה הסכם ממון?

הסכם ממון מגיע כדי להגן על הצדדים במקרה של פרידה. הוא בא לחלק גם רווח עתידי שיכול להיווצר גם במקרה של עסק שהצליח או אפילו זכיה בלוטו. מצד שני היא גם באה להגן על מקרה שאחד הצדדים נכנס לחובות. אנחנו מייעצים לכם פנו אלינו לייעוץ חינם ובו תקבלו את כל התשובות לשאלות שיש לכם.

מתי רצוי לחתום על הסכם ממון?

על הסכם ממון רצוי לחתום לפני החתונה. ניתן לחתום על הסכם ממון גם אחרי החתונה אבל זה דורש את אישור של בית המשפט דבר המאמיס עליות נוספת על ההסכם

הסכם ממון נוטריוני

כאשר באים לחתום על הסכם ממון רצוי שעורך דין יהיה גם נוטריון. חתימת הנוטריון יכולה לחסוך לכם את ההליכה לבית המשפט לאישור ההסכם ובכך לחסוך לכם עליות. משרדנו הינו משרד נוטריון המתמחה בהסכמי ממון ונשמח לתת לכם ייעוץ ללא עלות

מחיר הסכם ממון?

מחיר הסכם ממון הוא דבר משתנה. ככל שיש לכם יותר נכסים או סעיפים מסובכים המחיר של ההסכם יהיה גבוה יותר כדי לתת לכם הצעת מחיר ניתן ליצור איתנו קשר לשיחת ייעוץ ללא תשלום ושם ניתן לכם הצעת מחיר מדויקת ללא התחייבות.

    שם + משפחה (חובה)

    האימייל: (חובה)

    מספר טלפון (חובה)

    ספרו לנו איך נוכל לעזור לכם?

    שילחו לנו את הקבצים לבדיקה והצעת מחיר

    גרור ושחרר קבצים כאן
    או



    תוכלו גם לשלוח לנו ישירות למייל
    [email protected]
    או לחייג ישירות
    0515533400

    נוטריון ברחובות

    עו”ד ונוטריון אירנה פיין

    רחוב: אחד העם 1, רחובות

    בניין לב רחובות

    שעות פעילות בין 9:00 -18:00

    ניתן לקבוע פגישה בטלפון

    051-55-33-400

    דוא”ל: [email protected]

    ניתן לבצע אצלנו את כל סוגי עבודות הנוטריון במשרדנו ברחובות:

    Call Now Buttonצלצלו עכשיו