מהם גירושין בהסכמה וכיצד הם מתבצעים?

 

עו"ד ונוטריון אירנה פיין
К НОТАРИУСУ-АДВОКАТУ ИРЕНЕ ФАЙН
051-55-33-400
רוסית - РУССКИЙ, אוקראינית - УКРАЇНСЬКА МОВА, אנגלית - ENGLISH , ספרדית - ESPAÑOL , רומנית - LIMBA ROMÂNĂ ,צרפתית – FRANÇAIS

מהם גירושין בהסכמה וכיצד הם מתבצעים?

לא כל מקרי הגירושין חייבים להגיע לריבים בין כותלי בית המשפט. יש אנשים שמתגרשים בצורה טובה וחברית על ידי הסכם גירושין, אך אין ספק כי מדובר על אחוז מצומצם של המקרים. כאשר יש הסכמה בין בני הזוג לגבי הגירושין וכאשר שני בני הזוג בוחרים לשבת ולדבר על הפירוד ולהחליט בעצמם מה יהיו התנאים של הגירושין, הם יכולים לחתום יחד הסכם גירושין.

גירושין בהסכמה מתבצעים על ידי חתימה על הסכם גירושין, לאחר חתימה על הסכם זה הצדדים מגיעים לבית המשפט כדי לקבל עליו אישור סופי. אישור זה ייתן לאותו הסכם גירושין תוקף של פסק דין וגם אם בני הזוג יחליטו לחזור לחיות ביחד הם יצטרכו לכבד את ההסכם גירושין כל עוד הוא לא בוטל על ידי בית המשפט.

הסכם ממון

נחתם ע”י נוטריון עו”ד

צרו איתנו קשר להצעת מחיר

הייעוץ ללא תשלום

גירושין בהסכמה – מה כולל הסכם גירושין?

הסכם גירושין ידון בכל הנושאים אשר קשורים לפירוד בין שני צדדים. הוא יעסוק ברכוש המשותף שלהם, בנכסים שלהם, בחסכונות ובחובות שלהם. בעניין זה הוא יעסוק בתהליך חלוקת רכוש בין שני הצדדים בצורה שווה אשר מקובלת על שניהם.

גירושין בהסכמה נועדו להסדיר את כל הנושאים בין שני הצדדים ולכן גם המשמורת והמזונות אשר קשורים בילדים יהיו חלק בלתי נפרד מהסכם הגירושין. שני הצדדים צריכים להסכים על נושא זה תוך שהם חושבים על טובת הילד. בית המשפט לוקח תחת אחריותו לבחון נושאים אלו לעומק תוך שהוא בוחן האם שני הצדדים מבינים את ההשלכות שלהם, בית המשפט רואה בטובת הילד עדיפות עליונה ולכן אם ההסכם אינו מתיישב עם טובתו, הוא רשאי לבטלו או לשנותו.

כיצד יש לבצע גירושין בהסכמה ומה חשוב לדעת לפני שמתחילים?

במידה ואתם מעוניינים לבצע גירושין בהסכמה, רצוי כי שני הצדדים ייוצגו על ידי עורכי דין משלהם וזאת כדי שיוכלו להגן על האינטרסים שלהם. במקרים מסוימים אחד הצדדים מבקש שלום בית, הסכם זה לא בהכרח מבטל הסכם גירושין ופעמים רבות ניתן לראות כי הוא כרוך בו ובמידה שהסכם שלום הבית לא יעמוד במבחן המציאות, הסכם הגירושין יהיה עדיין תקף.
גירושין בהסכמה הם אולי גירושין נעימים יותר מאלו שמתבצעים דרך בית המשפט, אך הם עיין מחייבים משנה זהירות ובהירות לגבי נושאים קריטיים כמו כספים, רכוש וילדים. כדי שצד אחד לא יחוש בשלב מאוחר יותר שההסכם פוגע בו או שנעשה לו עוול, עליו להבטיח לעצמו את זכויותיו ולדרוש שקיפות ובהירות בעת המשא ומתן על הסכם הנישואין.

לפני הפגישה בה יקבע ההסכם יש לבחון מה מצב חשבונות הבנק, החסכונות, קופות הגמל, מה מצב החובות והמשכנתא, הביטוחים וכדומה. כמה שהשקיפות בין שני הצדדים תהיה גבוהה יותר, כך ניתן יהיה לערוך הסכם גירושין. בצורה טובה יותר.

מהם היתרונות של גירושין בהסכמה?

נערכו מחקרים רבים בתחום הגירושין ומהם עלה כי התדיינות במערכות משפטיות מסלימות את הקונפליקט בין הצדדים ואף גורמות לעליית הטראומה מהגירושין. מדובר בהליך רגשי קשה במיוחד וזאת גם כאשר מדובר בהליך גירושין בהסכמה, לכן, אם שני הצדדים ישתפו פעולה הם יוכלו לחסוך לעצמם כעסים רבים.

חלוקת רכוש

ראשית כל חשוב לדעת, כל הרכוש שנצבר במהלך חיי הנישואין, מתחלק בין בני הזוג שווה בשווה עם הגירושין, כאשר השאלה על מי רשום הרכוש אינה רלוונטית ואינה משנה כלל.
גם כאשר רכוש, נכס מסויים נרשם על שם אחד מבני הזוג, לבן הזוג האחר ישנה זכות מלאה על אותו נכס.
בעוד שרכוש אשר נרכש לפני הנישואין וכן מתנות וירושות שהתקבלו במהלך הנישואין אינן מחולקות בין בני הזוג, רכוש כגון, נכסים, מכוניות, חסכונות וקופות למניהם, פנסיה וכדומה כן מחולקות בין בני הזוג שווה בשווה.
כאמור, בנוגע לרכוש אשר איננו מחולק, במידה ואחד מבני הזוג יוכיח כי הייתה כוונה ברורה לשתף גם בנכסים אלו את שני בני הזוג, אזי כן יחול שיתוף בנכסים אלו וגם הם יחולקו שווה בשווה בין בני הזוג.
אך, כמו שהנכסים מחולקים שווה בשווה בין הצדדים, כך גם את החובות יש לחלק שווה בשווה בין בני הזוג, אך במידה וישנם חובות אשר אינם שייכים לתא המשפחתי כגון חובות בגין בגידה, הימורים, חובות שנעשו לאחר הגירוין וכדומה, אזי רק בעל החוב עצמו יהיה חייב בהם.
במידה ובני הזוג נישאו לפני 1.1.1974, אזי חלה על בני הזוג הלכת השיתוף, זאת אומרת, כל מה שנרכש על ידי בני הזוג במהלך חיי הנישואין יתחלק ביניהם שווה בשווה ללא כל קשר על מי רשום אותו פרטי, כאשר אחד מבני הזוג יכול לדרוש לחלק את הרכוש עוד בטרם הגיעו יחסי הנישואין לסיומם.
במידה ובני הזוג נישאו אחרי 1.1.1974, אזי חל איזון משאבים אשר אומר כי רק במקרה של סיום חיי הנישואין עקב גירושין או מוות, רק אז קמה זכות לבן הזוג לחלק את הרכוש המשותף.
ישנם מקרים לא מעטים, בהם אחד מבני הזוג מבריח נכסים ששייכים לשני בני הזוג ו/או מרוקן את חשבון הבנק המשותף ללא ידיעת בן הזוג, יוצר חובות וכדומה. במקרים אלו, יש לבקש סעד זמני של צו מניעה אשר יאסור על אותו צד לבצע דברים אלו.
חשוב לציין, כי גם בנושא חלוקת רכוש כגון נושאים אחרים ישנה סמכות שיפוט לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני.

נוטריון ברחובות

עו”ד ונוטריון אירנה פיין

רחוב: אחד העם 1, רחובות

בניין לב רחובות

שעות פעילות בין 9:00 -18:00

ניתן לקבוע פגישה בטלפון

051-55-33-400

דוא”ל: [email protected]

ניתן לבצע אצלנו את כל סוגי עבודות הנוטריון במשרדנו ברחובות:

תפריט נגישות

Call Now Buttonצלצלו עכשיו 0515533400